Scroll Top

Context

Exponent van de Brainport! The Dutch Mountians is erg op zijn plek in Brainport Eindhoven - en specifiek in de Internationale Knoop XL. Het is geen doorsnee vastgoedproject maar een exponent van Brainport: een plek als symbool van design en techniek en vernieuwende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Een nieuwe ontmoetingsplaats voor uiteenlopende groepen in de stad. The Dutch Mountains is een van de 'frontrunner projecten' in de Internationale Knoop XL en wordt gerealiseerd op een prominente locatie aan de Dommel, pal naast de tunnel onder het spoor, waar de TU/e Campus en het centrum van Eindhoven elkaar raken.

Brainport Eindhoven: Ecosysteem voor innovatie

De regio Eindhoven heeft zich ontwikkeld tot een zeer krachtige ontwikkelmotor. Al jarenlang wordt hier de grootste economische groei van Nederland gerealiseerd. Brainport Eindhoven onderscheidt zich door zijn sterke positie in de hightech maakindustrie, en is van grote waarde voor de economische positie van Nederland in de wereld. Het ecosysteem voor innovatie is kerngezond, met onder meer ASML, Philips, de High Tech Campus en de TU/e als magneten voor talentvolle bedrijven. Er is geen plek ter wereld waar per dag zoveel nieuwe producten en oplossingen ontstaan voor grote maatschappelijke vraagstukken rondom gezondheid, mobiliteit, energie, voedsel en veiligheid.

Internationale Knoop XL

Onder de titel ‘Internationale Knoop XL’ ondergaat de omgeving rondom Eindhoven CS de komende jaren een ware metamorfose. De Internationale Knoop XL moet zorgen voor een schaalsprong in stedelijke allure. Met de ontwikkeling van het stationsgebied wordt de sprong van het stadscentrum over het spoor gemaakt. Hier ontstaat een nieuw levendig stadsdeel waar in de toekomst zo’n 15.000 mensen zullen wonen. Het gebied moet hét visitekaartje worden van Brainport Eindhoven: een stedelijk milieu voor innovatie en cross-overs tussen design, kennis, techniek, markt, onderwijs en overheid.

Dommelvallei

Een belangrijke drager van de visie is de kwaliteitsimpuls van de Dommelvallei. De Dommelvallei krijgt een functie in klimaatadaptatie en energieopwekking en energieopwekking; het groen rond de Dommel zoekt de ruimte. Dat krijgt onder meer vorm bij de spoortunnel. Deze plek die de binnenstad en de TU/e Campus verbindt, moet een aangename groene corridor worden die uitnodigt om de andere kant van het spoor te bezoeken.

Loading...