day
Scroll Top

Partners

The Dutch Mountains is een initiatief van BLOC, Studio Marco Vermeulen en Urban XChange. Ontwikkelpartner is Strukton Worksphere. Co-ontwikkelaars en exploitatiepartners zijn Asito, Beveco, Dell-EMC, HEYDAY en SPIE Nederland. Arup en Off Road Innovations zijn de kennispartners.

Partners

Initiatiefnemers
Partners
Kennispartners

Regio Eindhoven – High Tech meets City Design

Brainport Eindhoven excelleert in innovatie, toptechnologie en design. Dat komt tot uitdrukking in de verschillende hubs, zoals de High Tech Campus voor R&D, Strijp als creatieve hotspot en de Brainport Industries Campus voor de hightech maakindustrie. The Dutch Mountains wil een aanvullende bijdrage leveren aan de signatuur van Brainport Eindhoven: dat van de radicaal veranderende en steeds slimmer wordende stad. High Tech meets City Design. The Dutch Mountains wil excelleren als smart village, smart environment en als symbool voor de smart city ontwikkeling. En daarmee ook een innovatiehub en platform zijn voor alle Brainport technologieën die daarop aansluiten.

Locatie De Run 1000

De beoogde locatie is op De Run 1000 in Veldhoven, pal tussen de A2 en de uitbreiding van ASML. Het gebied van De Run, met onder meer ASML en het Maxima Medisch Centrum, heeft de potentie om uit te groeien tot een nieuw innovatielandschap binnen het ecosysteem van Eindhoven. De impact van The Dutch Mountains beperkt zich dan ook niet tot het complex zelf. De initiatiefnemers werken samen met de gemeente Veldhoven en de andere stakeholders aan de transformatie van het gebied. The Dutch Mountains is katalysator van nieuwe openbaar toegankelijke groenstructuren, inspirerende ontmoetingsplekken, toekomstbestendige mobiliteit en duurzame transformatie. Door in en rond het complex op integrale wijze hightech interventies te koppelen aan de grote maatschappelijke vraagstukken moet The Dutch Mountains een internationale inspiratiebron worden voor duurzaam ontwikkelen.

0

Loading...