Scroll Top

Programma

Wonen, werken, verblijven en ontmoeten. The Dutch Mountains wordt een plek voor iedereen. Juist de samenkomst van groepen met heel verschillende achtergrond en interesses maakt het tot een huiskamer van de stad. In het woon- en werkprogramma is plek voor verschillende doelgroepen. Bezoekers uit binnen- en buitenland kunnen deelnemen aan het brede scala aan congressen en netwerkbijeenkomsten met internationale allure. Bovendien kan iedere bezoeker genieten van een hapje en een drankje in de centrale ruimte, buiten of met uitzicht in de rooftop bar. Of je kan meedoen aan een van de diverse activiteiten, lezingen, Ted Talks, hackatons, workshops, sportlessen, dansavonden, film- en theatervoorstellingen of lounge sessions die binnen en buiten worden georganiseerd.

Programma

 • Ontmoeten 10.600 m2
 • Entree en huiskamer 1.300 m2
 • Congres 4.000 m2
 • Co-working 1.300 m2
 • Horeca 2.400 m2
 • Retail 800 m2
 • Fitness 800 m2
 • Wonen 17.800 m2
 • Werken 16.100 m2
 • Kantoren 16.100 m2
 • Verblijven 9.700 m2
 • Short Stay 3.300 m2
 • Hotel 6.400 m2

Het op deze website getoonde ontwerp en programma vertegenwoordigt de stand van zaken van oktober 2020. In de loop van het ontwikkelproces kunnen nog diverse aanpassingen worden doorgevoerd.

compleet compleet compleet compleet compleet

Wonen

The Dutch Mountains bevat zo’n 18.000 m2 BVO aan woonprogramma (circa 200 woningen), dat is ondergebracht in de noordoostelijke en hoogste toren. Daarmee wordt een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de doelstelling om de Internationale Knoop XL te transformeren tot een levendig woongebied. The Dutch Mountains biedt een divers woningaanbod van huurwoningen: studio’s, starterswoningen en grotere stadsappartementen: een verticale stad waar uiteenlopende bewoners naar eigen mogelijkheden kunnen wonen.

Werken

The Dutch Mountains bestaat zo’n 17.000 m2 BVO aan kantoren en inspirerende werklocaties verdeeld over beide torens (in de onderste helft). De onderste lagen onderin beide torens worden ingericht als flexwerkruimtes en co-work spaces. Deze open werkvloeren grenzen aan terrassen met een prachtig zicht op de groene binnenruimte.

Verblijven

Het hotel is gesitueerd in de zuidwestelijke toren die grenst aan het Dommelpark. Zo’n 160 hotelkamers bieden accommodatie met een magnifiek uitzicht over het centrum van Eindhoven of over de TU/e Campus. Boven het hotel bevinden zich zo’n 50 shortstay appartementen. De receptie is gelegen op de begane grond, direct naast de hoofdentree. Het restaurant op de eerste verdieping en het fitnesscentrum op de tweede verdieping zijn beschikbaar voor hotelgasten en andere bezoekers. Helemaal bovenin bevindt zich de rooftop bar, met hoge plafonds en een 360 graden uitzicht op Eindhoven en omstreken.

Ontmoeten

De drie onderste verdiepingen staan volledig in het teken van ontmoeten, in allerlei vormen. Deze ‘community space’ loopt door in de groene buitenruimte en omvat onder meer horeca (met terrassen binnen en buiten), sportfaciliteiten, een auditorium en een meeting center. Het meeting center in The Dutch Mountains omvat een zaal met een capaciteit van 500 tot 1000 personen. Naast de grote zaal bevindt zich een groot aantal kleinere zalen die als break-out rooms voor een congres gebruikt kunnen worden, maar ook afzonderlijk fungeren als vergaderruimte.

Loading...